Veelgestelde vragen en antwoorden

Waarom uw VvE verduurzamen?

Als appartementeigenaar is verduurzaming voor u aantrekkelijk. Na verduurzaming is uw woning comfortabel én energiezuinig. Ook is de waarde van uw verduurzaamde woningen hoger.

Wat betekent vergaande verduurzaming voor uw maandlasten? Verduurzaming van VvE’s hoeft niet duur te zijn. DVvE kijkt met u naar het totale financiële plaatje zoals subsidies, leningen en de verlaging van uw energielasten. Met een vergaande verduurzaming kan tevens achterstallig beheer en onderhoud in een klap opgelost worden wat het woongenot en waarde doet stijgen.

Daarnaast ervaren vele eigenaren het als positief om in mindere mate afhankelijk te zijn van de fluctuaties van energie en gasprijzen.

Waarom nog maar zo weinig VvE’s die zijn verduurzaamd?

Bij een gewone individuele woning zijn er een aantal standaard oplossingen en maatregelen die kunnen worden toegepast. Het is overzichtelijk, makkelijk te berekenen en de beslissing ligt vaak bij 1 eigenaar.

Bij een VvE heb je te maken met een grote groep eigenaren waardoor een verbouwproces en besluitvorming altijd langer duurt. Tevens is er geen uniforme technische oplossing. Er moet echt maatwerk worden toegepast. De oplossingen en berekeningen zijn dus complexer en er is kennis nodig van diverse expertises binnen de energietransitie en bouw sector.

DVvE heeft zich gespecialiseerd in VvE advisering om juist deze mogelijke belemmeringen weg te nemen en de VvE en haar bewoners in een efficiënt en transparant proces naar een verduurzaamd gebouw te begeleiden.