Starten met verduurzamen Mijn VvE Gemeenten Onze ervaring Contact

Ontdek hoe diverse VvE's uit de Provincie Utrecht obstakels overwonnen en verduurzaming tot een succes maakten


Hieronder delen we verhalen over VvE's die met succes hun gebouwen hebben verduurzaamd of aan het verduurzamen zijn. Het is belangrijk om te benadrukken dat goed advies en aandacht op maat belangrijk zijn voor een succesvolle aanpak. Deze verhalen laten zien hoe het samenbrengen van betrokkenen en het vinden van oplossingen die passen bij de specifieke uitdagingen van elke VvE tot succes hebben geleid. Ontdek hoe deze VvE's 'Spijtvrij' hebben geïnvesteerd, zonder spijt van hun beslissingen, en leer hoe uw VvE dit ook kan bereiken. Laat u inspireren door deze positieve verhalen en ontdek de weg naar duurzaam succes voor uw VvE!

juridische samenwerking effectieve schaalvergroting
Juridische Samenwerking voor Effectieve Schaalvergroting

Deze VvE met gezamenlijk dak en losse juridische structuur stond voor een pittige uitdaging. Dit hebben we samen opgelost door de VvE gezamenlijk op te laten trekken in het proces. Daarnaast hebben we met effectieve communicatie de voordelen van schaalvergroting benut. Belangrijk was het gebruik van losse financiering en subsidies, waarbij natuurlijk rekening gehouden werd met de juridische verschillen.

snel en ambitieus
Snel en Ambitieus: Een Succesverhaal

Een schoolvoorbeeld van een VvE die snelle en ambitieuze stappen zette. De ambitie van een verduurzamingstraject hoeft niet altijd extreem hoog te zijn, zolang toekomstige mogelijkheden niet worden uitgesloten. Door snel en goed georganiseerd te handelen, met een duurzaamheidscommissie en een daadkrachtig bestuur, werd betrokkenheid gestimuleerd en het proces versneld.

toekomstbestendig zep
Toekomstbestendig met ZEP

Een actieve duurzaamheidscommissie bij deze VvE pakte het ambitieus aan met het Zeer Energiezuinig Pakket (ZEP). Hiermee realiseerden ze in één klap een toekomstbestendig gebouw met meer comfort. Een daadkrachtig bestuur en duurzaamheidscommissie waren belangrijk voor de betrokkenheid en snelheid in dit proces.

slimme oplossing achterstallig onderhoud
Slimme Financiële Oplossingen voor Achterstallig Onderhoud

Sommige VvE’s kampen met achterstallig onderhoud, te weinig spaargeld en moeilijkheden bij het innen van grote bedragen bij leden. Bij deze VvE hebben we dit opgelost door een lening bij het warmtefonds aan te gaan. Hierdoor konden ze het achterstallig onderhoud wegwerken en tegelijkertijd verduurzamen. Maandelijks aflossen gaf hen financiële flexibiliteit, terwijl ze wel meteen konden gaan genieten van de voordelen. Verbeteringen in communicatie werden bereikt door regelmatige bijeenkomsten, actieve betrokkenheid van het bestuur, en de oprichting van een duurzaamheidscommissie.

Klaar om jouw VvE te verduurzamen?

zonnepaneleproject
Snel Zonnepanelenproject voor Duurzaam Modern Pand

Dit moderne pand zette extra stappen richting verduurzaming, met een snel zonnepanelenproject voor de VvE. Dit project kan gemeenschappelijk worden opgepakt, maar het kan ook opgepakt worden door individuele eigenaren. Daarbij wordt het gemeenschappelijke dak gebruikt voor individueel gebruik van zonnepanelen. Wel is het daarbij belangrijk om goed de splitsingsakte in de gaten te houden en afspraken te maken over toekomstig onderhoud, vooral wanneer niet alle bewoners willen deelnemen.