Starten met verduurzamen Mijn VvE Gemeenten Onze ervaring Contact

Inzichten voor VvE's om obstakels te overwinnen


Waardevolle inzichten die voortkomen uit de ervaringen van VvE's die de weg naar verduurzaming hebben bewandeld delen we graag. Zo kunnen we leren van de uitdagingen en successen van anderen en kan je ontdekken hoe knelpunten voorkomen kunnen worden en hoe je kansen kunt benutten in jouw eigen verduurzamingsproces.

Onafhankelijk Advies

  • Zorg ervoor dat jouw adviseurs onafhankelijk zijn en leg de focus op het waarborgen van de kwaliteit van de procesondersteuning en uitvoerende partijen. Let goed op de keuze van uw adviseurs, vraag meerdere offertes op en zorg voor financiële duidelijkheid. Voorkom (financiële afspraken) tussen uitvoerende partijen waar de VvE niet van op de hoogte is.

Mandaten en Machtigingen

  • Tijdens een Algemene Ledenvergadering (ALV) is het belangrijk om mandaten en machtigingen op tijd aan te vragen bij de leden. Hiermee voorkom je vertraging in het proces, waardoor je snel stappen kunt zetten in het verduurzamingstraject.

Gemeentelijke Hulpmiddelen

  • Wanneer je verduurzaming van een VvE overweegt, probeer dan in gesprek te gaat met de gemeente en onderzoek of er extra mogelijkheden zijn voor verduurzaming van uw VvE.

Flora en Fauna Quickscan

  • Voorkom vertragingen door tijdig een Quickscan Flora en Fauna (F&F) te doen of een Soorten Management Plan (SMP) uit te voeren. Dit stelt u in staat om vroegtijdig rekening te houden met mogelijke technische, financiële en tijdsconsequenties die dit proces met zich mee kunnen brengen, om zo een soepel verloop van uw verduurzamingstraject te waarborgen.

Klaar om jouw VvE te verduurzamen?