Adviespunt VvE

VvE-besturen staan vaak voor complexe uitdagingen bij het opstarten van verduurzamingstrajecten. Er zijn vele mogelijkheden. Het Adviespunt VvE-verduurzaming helpt VvE’s uit de provincie Utrecht om zich goed voor te bereiden. Gratis!

Het Adviespunt VvE wordt verzorgd door het onafhankelijke en gespecialiseerde adviesbureau DVvE in opdracht van de provincie Utrecht. Dit Adviespunt is onderdeel van het Energie Diensten Centrum.

Hoe helpen wij u?

Bij het VvE Adviespunt helpen we uw VvE op weg naar een duurzame toekomst. We bekijken hoe uw VvE er nu voor staat, inclusief de Meerjarenonderhoudsplanning (MJOP), bouwtechnische details, financiën en juridische zaken. Met deze informatie maken we een speciale routekaart. Hiermee krijgt u stap voor stap inzicht in wat u kunt doen om uw VvE te verduurzamen.

Na het maken van de routekaart heeft u een gesprek met een onafhankelijke adviseur van DVvE. Tijdens dit gesprek bespreekt u samen de routekaart. De adviseur geeft tips over hoe u draagvlak onder uw leden kunt creëren en eventuele subsidies die u kunt aanvragen. Ook krijgt u advies over hoe u ervoor zorgt dat het verduurzamingswerk goed wordt uitgevoerd en goed wordt vastgelegd.

Belangrijk om te weten is dat het adviespunt u niet vertelt welke verduurzamingsmaatregelen het beste zijn voor uw VvE. Wat u wel krijgt, is inzicht in het proces en wat nodig is om een goede start te maken met het verduurzamen van uw VvE. De routekaart is daarbij een handig hulpmiddel.

Aan de slag in 5 stappen

1. Meld u aan voor het portaal van het VvE-adviespunt. (hier)

2. Upload de benodigde documenten – Binnen 3 dagen na uw aanmelding ontvangt u een e-mail met een inlog voor ons gebruiksvriendelijke portaal. Daar kunt u de documenten uploaden en gegevens verstrekken die belangrijk zijn voor onze analyse. Denk daarbij aan documenten over het MJOP, de bouwtechnische details, de financiën van de VvE en juridische documenten. In het portaal leest u precies wat we nodig hebben.

3. VvE Analyse en creëren advies en routekaart – Wij analyseren uw gegevens. U ontvangt binnen 3 weken nadat u de benodigde documenten hebt geüpload een op maat gemaakte routekaart die u wijst hoe u stapsgewijs uw VvE kunt verduurzamen.

4. Adviesgesprek - Wanneer u de routekaart heeft ontvangen plannen we een gesprek met u in. Een onafhankelijke adviseur bespreekt met u de route kaart en geeft u advies. Tijdens dit gesprek beantwoordt de adviseur al uw vragen.

5. Nazorg – Wij nemen een aantal weken na ons adviesgesprek contact met u op. Wij horen graag hoe u het advies heeft ontvangen, wat u ermee hebt gedaan en of u nog vragen heeft.

Routekaart

Het adviespunt VvE biedt ondersteuning in de eerste fase naar het verduurzamen van uw VvE, hierbij komt veel kijken. Het is dan wel zo prettig om te weten waar u kunt beginnen, wat u gezamenlijk moet doen om te komen tot een goede uitvraag en wat u daarbij kan verwachten. De routekaart wordt ontwikkeld nadat de benodigde gegevens zijn geanalyseerd. Denk daarbij aan informatie en documenten over het MJOP, de bouwtechnische details, de financiële middelen en juridische documenten.

De routekaart bevat elementen hoe u met uw VvE kan komen tot een beslissing en wanneer u welke beslissing moet maken. Het biedt houvast in het aanvragen van offertes en geeft tips waarop u kunt letten bij het aanvragen en het beoordelen van deze offertes.