Adviespunt VvE

VvE-besturen staan vaak voor complexe uitdagingen bij het opstarten van verduurzamingstrajecten. Er zijn vele mogelijkheden. Het Adviespunt VvE helpt VvE’s uit de provincie Utrecht om zich goed voor te bereiden. Helemaal gratis!

Het Adviespunt VvE wordt verzorgd door het onafhankelijke en gespecialiseerde adviesbureau DVvE in opdracht van de provincie Utrecht. Dit Adviespunt is onderdeel van het Energie Diensten Centrum.

Hoe helpen wij u?

Bij het Adviespunt VvE helpen we uw VvE op weg naar een duurzame toekomst door u een eerste handvat te bieden in het verduurzamingsproces. Ons doel is om u een duidelijk startpunt te bieden en te helpen bij het navigeren door het proces van verduurzaming. Dit doen wij door u inzicht te bieden in de stappen van het verduurzamingsproces en door uw huidige stand van zaken te analyseren. Dit wordt vervolgens gecombineerd in een document genaamd Start Scan Verduurzaming.

De 5 stappen van het Adviespunt VvE

1. Meld u aan - Uw eerste stap is om uw VvE gratis aan te melden voor het adviespunt VvE.

2. Gegevens en documenten aanleveren via het Portaal - Kort nadat u zich heeft aangemeld zal u toegang krijgen tot het Adviespunt VvE Portaal. Daarin verzamelt u de gegevens en documenten over uw VvE aan de hand van verschillende vragen en onderdelen. Hieronder valt bijvoorbeeld het meerjarenonderhoudsplan (MJOP), bouwtechnische en energetische details, financiële gegevens en juridische zaken. Door uw informatie en documenten kunnen wij uw huidige situatie in kaart brengen.

3. Start Scan Verduurzaming opstellen - Wanneer u uw gegevens en documenten via het Adviespunt VvE portaal heeft ingediend, starten de experts van DVvE met het opstellen van uw Start Scan Verduurzaming. In deze Start Scan Verduurzaming krijgt u een overzicht met uitgebreide toelichting van de stappen die worden genomen tijdens een VvE-verduurzamingsproces. Daarnaast bevat het document ook een initiële scan van uw huidige situatie, zodat u een helder beeld krijgt van waar uw VvE staat en welke volgende stappen u zou kunnen nemen.

4. Gesprek met een expert - Ongeveer twee weken nadat u de Start Scan Verduurzaming heeft ontvangen, wordt een afspraak gemaakt met een onafhankelijke adviseur van DVvE om het document te bespreken en eventuele vragen te kunnen stellen.

5. Nazorg - Een aantal weken na het gesprek met de expert nemen wij nogmaals contact met u op. Wij horen graag hoe u de Start Scan Verduurzaming heeft ontvangen, wat u ermee hebt gedaan en of u nog vragen of tips heeft.

Start Scan Verduurzaming

Het Adviespunt VvE biedt u gratis ondersteuning in de eerste fase van het verduurzamen van uw VvE, door u een op maakt gemaakte Start Scan Verduurzaming aan te bieden. Maar wat houdt deze Start Scan Verduurzaming precies in? De Start Scan verduurzaming is een uitgebreid document dat bestaat uit twee delen en bijlagen:

Het is goed om te weten dat het VvE Adviespunt u geen specifieke maatregelen voorschrijft, wel geven wel een duidelijke indicatie van waar de kansen en mogelijkheden voor verduurzaming binnen uw VvE liggen. Met deze informatie kunt u met uw VvE en experts bespreken welke mogelijkheden het meest geschikt zijn voor uw situatie. Daarnaast helpt de routekaart in de Start Scan u om een overzicht te krijgen van het proces en wat er nodig is om een succesvolle start te maken met verduurzaming.